joi, 16 iunie 2011

VACA SI CHIRURGIA ESTETICA

Traducerea sensurilor CORANULUI CEL SFANT in limba romana- Editia a-5-a

INTRODUCERE

CAPITOLUL VII
“Pentru a ajuta la intelegerea corecta a textului sacru al islamului, am considerat absolut necesara insotirea traducerii de ........un bogat aparat de note elaborat pe baza consultarii a diverse surse bibliografice.....
...un bogat aparat de note de subsol, care ajuta neindoielnic la o cat mai corecta intelegere a sensurilor...”

CORAN:


Nota de subsol 1- Sura Vacii”- (Al-Baqara)

1- ....Atunci el ( Moise) le-a zis:”Allah va porunceste sa injunghiati o vaca”..........Si au gasit-o pe ea la un om.....Dar el le-a zis: Jur pe Allah, ca nu ma lipsesc de ea decat daca-mi dati atata aur cat incape in pielea ei. Au cumparat-o cu atata aur cat a incaput in pielea ei si au injunghiat-o....”

Actiunile in desfasurarea lor secventiala, conform notei din traducere:

1- negocierea pretului vacii
2- jupuirea vacii
NOTA: vaca jupuita asteapta incheierea tranzactiei
3- umplerea pielii cu aur
4- plata pretului vacii cu aurul care a incaput in piele sa
5- operatia estetica de repunere a pielii pe vaca
6- injunghierea vacii


Este clar pentru oricine, ca ipoteza unei posibile greseli in cadrul comentariului, este exclusa din start, avand in vedere ca ne aflam la cea de de-a 5-a editie si grija pentru “textul sacru al Islamului”, a celor ce s-au ocupat de aceasta traducere, este mai presus de orice indoiala.

Singura concluzie pe care o putem trage-avand in vedere ca logica noastra nu poate accepta desfasurarea evenimentelor in ordinea mentionata in comentariu- este aceea ca medicina din acea perioada, in speta chirurgia estetica, era net superioara celei actuale.

2 comentarii:

  1. Îmi cer scuze pentru limbaj faţă de musulmanii pioşi şi faţă de creştinii evlavioşi. Dar de şiiţi se prinde mai repede nazismul decât Cornalul profetului( Pace fie peste dânsul)Im'Şalla!

    Coran Arab-Român

    https://sites.google.com/site/coranarabroman/home

    RăspundețiȘtergere
  2. Dacă doriţi să ciţiti Coran în limba română şi arab -română şi istoria profetului Muhamad . Istoria Coranului acum allah şi Consiliul Religios Islamic de la Mekkah (Sunit) vă oferă acum ocazia.
    Coran Arab-Român

    https://sites.google.com/site/coranarabroman/home

    RăspundețiȘtergere